Слава Ісусу Хресту!       Вибачте за незручності, сайт ще на стадії розробки!       Спаси вас Господи Боже!          



ДУХОВНІ СВЯТИНІ УКРАЇНИ
ЧИМ БІЛЬШЕ МИ ВІДКРИВАЄМО І ПІЗНАЄМО СВІТ, ТИМ БІЛЬШЕ МИ ПІЗНАЄМО БОГА!





Меню сайту
Категорії розділу
відео [8] публікації [24]
Вхід/статистика

          
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2054
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



      
 
Головна » Файли » публікації

ГОТУЄМО ПІСНІ СТРАВИ
03.03.2012, 23:49
ВЕЛИКИЙ ПІСТ - найбільш строгий і значний з усіх постів. Під час посту не можна їсти м'ясо, рибу, яйця, молоко, палити і пити алкогольні напої. Дозволяється тільки рослинна їжа (фрукти, овочі, сухофрукти), соління (квашена капуста, солоні і мариновані огірки), сухарі, сушки, чай, гриби, горіхи, хліб чорний і сірий, киселі, каші на воді.
Саме до цього посту ми пропонуватимемо вам рецепти смачних та простих у приготуванні пісних страв.

Перші страви:

• Суп з гарбузом: картоплю розварити, додати стільки ж гарбуза, стільки ж цибулі, зелень. Подавати.

• Суп з локшиною: багато цибулі, моркви. Локшину додати в кінці. Зелень в тарілки. Суп краще з'їсти відразу, поки локшина НЕ розкисла.

• Суп-пюре картопляний: розварити картоплю, окремо розтерти в гладке пюре, з'єднати з картопляним відваром, додати потовчений часник, кріп. Можна чорний перець. Подавати з грінками. Можна додати трохи черемші замість часнику.

• Суп з крупами: розварити картоплю, додати будь-яку крупу (гречку, рис, пшінки і т.д.), багато цибулі, моркву, коріння на смак (петрушку, пастернак, селера). Часник, зелень - у тарілки. Можна додати трохи томату.

• Французький суп: не розварювати картоплю, але варити до готовності; зелений горошок (краще заморожений), або кольорова капуста білокачанна, морква, цибуля. Можна додати поламану спаржу. Зелень - у тарілки.

• Розсольник овочевий: картопля, рис, моркву поварити, потім додати петрушку, ріпу (соломкою), цибулю-порей, солоні огірки. Петрушку свіжу - в тарілки. Подавати з підсушеним хлібом.

Другі страви:

• Локшина з маслинами: будь-які макаронні вироби відварити, промити холодною водою, додати туди сік від маслин, нарізати самі маслини, томат або кетчуп типу "Верес - грибний соус", часник або черемшу, базилік (сушений або свіжий). Коли можна, добре туди додати рослинну олію, тертий сир. Замість локшини можна готувати зелену квасолю.

• Тушкована картопля з горохом або грибами: 3 частини картоплі відварити до напівготовності, додати 4 частини різаної кубиками моркви, 1 частина різаного коріння селери, варити півгодини, потім 1 частина цибулі, 1 частина грибів (свіжих чи сушених відварених) або гороху (будь-якого: свіжого, мороженого, сушеного і відвареного) варити 5 хв. Зелень - у тарілки.

• Квасоля по-монастирськи: Квасолю відварити до напівготовності, всипати багато дрібно нарізаної цибулі, варити ще півгодини. Зелень - у тарілки.

• Тушкована капуста: Зтушити до пом'якшення 1 кг капусти, додати червоний мелений перець, 2 картоплі і тушкувати до готовності. Влити 200г томатного соку. Наприкінці додати кріп. Можна тушкувати з болгарським перцем.

• Капуста з грибами: Відварити гриби до напівготовності, дрібно нашаткувати. Зтушити цибулю в невеликій кількості грибного відвару, потім нашатковану капусту, додати червоний перець, потім гриби. А з останків відвару зробити соус (борошно розвести у відварі, додати прянощі, поварити до загустіння). Заправити готову капусту соусом та зеленню.

• Салат з кукурудзою (горошком): відварити картоплю в мундирі. Нарізати кубиками, додати дрібно нарізану цибулю (краще зелену, можна черемшу), солоні (мариновані) огірки (кабачки) без шкірочки, консервовану кукурудзу з соком (горошок). Додати трохи маринаду від огірків, зелень. Можна з маслинами і соком від маслин.

Пісна випічка:

• Торт «Медовий»: 1 склянка теплої води, 1 склянка цукру, 2 ст.л. меду розмішати до розчинення меду і цукру. Остудити. Додати просіяне борошно (до густоти сметани), по 0,5 склянок родзинок і горіхів, ваніль (або цедру), соду з оцтом. Перемішати. Випекти.

• Торт «Манний»: 1 склянка води, 1 склянка цукру, 1 склянка манки перемішати, залишити на 30 хв. Потім всипати просіяне борошно до густоти сметани, додати ваніль (цедру або корицю), гашену соду. Випекти. Можна змастити готовий корж варенням. Можна в тісто додати какао. Білий і коричневий коржі можна укласти один на одного і змастити варенням - вийде високий торт. Коли можна, в тісто можна додавати 1-6 ст.л. рослинної олії.

• Торт «Вишневий»: 1,5 склянки води, 1,5 склянки вишневого варення, 1 склянка цукру, 1 склянка горіхів, ваніль (цедру) - перемішати, додати борошна до густини сметани, гашену соду. Випекти. Замість води можна використовувати відвар з сухофруктів.
Категорія: публікації | Додав: Natali
Переглядів: 2138 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
КАРТА
Друзі сайту
Поділитись!
.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту схвалюється лише за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на нього.© 2012
Дякую, що відвідали нас!