Слава Ісусу Хресту!       Вибачте за незручності, сайт ще на стадії розробки!       Спаси вас Господи Боже!          



ДУХОВНІ СВЯТИНІ УКРАЇНИ
ЧИМ БІЛЬШЕ МИ ВІДКРИВАЄМО І ПІЗНАЄМО СВІТ, ТИМ БІЛЬШЕ МИ ПІЗНАЄМО БОГА!





Меню сайту
Категорії розділу
церковні новини для прочан [27]
Вхід/статистика

          
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2054
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



      
 
Головна » НОВИНИ » церковні події » церковні новини для прочан

УГКЦ офіційно визнала УПЦ КП

В УГКЦ не мають сумніву щодо дійсності таїнства
хрещення, уділеного в УПЦ КП 
 
.
1 листопада 2012 р. на ім’я Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета надійшов лист-відповідь від Верховного Архієпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви, в якому йдеться про позицію УГКЦ щодо дійсності Таїнства Хрещення в УПЦ КП.
 Своїм офіційним листом Глава УГКЦ Патріарх Святослав відповів на лист Патріарха Філарета від 20 жовтня цього року (Вих. № 488), в якому за дорученням Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет звернулися до Глави Української Греко-Католицької Церкви з проханням засвідчити офіційну позицію УГКЦ щодо таїнства Хрещення, звершуваного в УПЦ КП.



Нижче тексти листів:                                   
лист - відповідь
Київ,
Вих: ВА 12/429
01 листопада 2012 року Божого

Святішому Філарету,
Патріархові Київському
і всієї Руси-України

Ваша Святосте,

У відповідь на Ваш лист від 20 жовтня цього року (Вих. № 488), в якому за дорученням Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату та від його імені Ви звернулися до мене, як до Глави Української Греко-Католицької Церкви, з проханням засвідчити офіційну позицію УГКЦ щодо таїнства Хрещення, звершуваного в УПЦ КП, дозвольте мені повідомити таке.

Стосовно Таїнства Хрещення Українська Греко-Католицька Церква, як спадкоємиця Київської Церкви, дотримується Передання неподіленої Церкви І тисячоліття, будучи спільною в цьому і з Римо-Католицькою, і з Православними Церквами. Відповідно до практики, яка склалася ще в перші століття християнства, згідно із «Символом віри», догматами Церкви та Канонічним правом Східних Католицьких Церков (див. кан. 672 ККСЦ), ми визнаємо, що не можна повторно уділяти Таїнство Хрещення, яке було важно (дійсно) уділено. Це було вкотре стверджено у Катехизмі нашої Церкви «Христос – наша Пасха» (див. наприклад, п.415 і 423).

Стосовно умов важності (дійсності) Таїнства Хрещення Українська Греко-Католицька Церква також дотримується правил неподіленої Церкви І тисячоліття, які були засвідчені у «Довіднику застосування принципів і норм екуменізму» (1995) Римської Апостольської Столиці. Згідно із цим документом Католицької Церкви, Таїнство Хрещення вважається дійсним у тих церковних спільнотах, котрі звершують його водою і вживають формулу, яка виразно вказує на акт Хрещення в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа (див. п. 93-95). Оскільки ми знаємо, що відповідно до літургійних книг УПЦ КП, Святе Таїнство Хрещення повинне здійснюватися саме в такий спосіб, то у нас немає сумнівів стосовно його дійсності у цій церковній спільноті.

З любов’ю у Христі – Господі нашому

+ Святослав,
Отець і Глава
Української Греко-Католицької Церкви

лист - звернення

Блаженнійшому СВЯТОСЛАВУ,
Верховному Архієпископу
Української Греко-Католицької Церкви

Ваше Блаженство!

   За дорученням Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату та від його імені звертаюся до Вас, як Глави Української Греко-Католицької Церкви, з проханням офіційно засвідчити, яким є ставлення УГКЦ до Таїнства Хрещення, звершуваного в УПЦ Київського Патріархату, і чи вважається воно дійсним й неповторним згідно Символу віри, догматів Церкви та канонічного права.   
   Також просимо засвідчити, яким є ставлення УГКЦ до практики звершувати «повторне хрещення» над тими, хто вже згідно євангельського припису був охрещений в Київському Патріархаті
в ім’я Отця, Сина і Святого Духа.

З любов’ю у Христі –
ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський і всієї Руси-України


Джерело: http://www.cerkva.info/uk/publications/articles/2824-bapt-ugcc.html
Категорія: церковні новини для прочан | Додав: ІВАН (04.11.2012) | Автор: Іван Максимюк E W
Переглядів: 1686 | Коментарі: 2 | Теги: Таїнство хрещення, УГКЦ, УПЦ КП | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Наталя  
2
Це чудова звістка. Сподіваюсь, це буде ще одним кроком до визнання нашої церкви і, можливо до створення єдиної помісної церкви в Україні. Хай Бог благословить Святійших Патріархів за їх мудрість. Слава Ісусу Христу!

1 Natali  
2
Взаємовизнання, взаєморозуміння та взаємоповага -- крок до об"єднання!!! Слава Господу Богу за все!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
КАРТА
Друзі сайту
Поділитись!
.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту схвалюється лише за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на нього.© 2012
Дякую, що відвідали нас!