Слава Ісусу Хресту!       Вибачте за незручності, сайт ще на стадії розробки!       Спаси вас Господи Боже!          



ДУХОВНІ СВЯТИНІ УКРАЇНИ
ЧИМ БІЛЬШЕ МИ ВІДКРИВАЄМО І ПІЗНАЄМО СВІТ, ТИМ БІЛЬШЕ МИ ПІЗНАЄМО БОГА!





Меню сайту
Категорії розділу
церковні новини для прочан [27]
Вхід/статистика

          
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2054
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



      
 
Головна » НОВИНИ » церковні події » церковні новини для прочан

У Рівному замироточила ікона Пресвятої Богородиці «Одигітрія Дорогобузька»

У Рівному замироточила ікона Пресвятої Богородиці «Одигітрія Дорогобузька»

     У Свято-Покровському кафедральному соборі замироточила ікона Божої Матері!
     Цей образ, точний список ікони «Богородиці-Одигітрії» виявивленої у 60-тих роках минулого століття українським мистецтвознавцем Павлом Жолтовським у напівзруйнованій церкві Успіння Пресвятої Богородиці в селі Дорогобуж. Після реставраційних робіт ікону було передано до Рівненського обласного музею, де вона знаходиться по сьогоднішній день.
   У 1996-1997 рр. на замовлення Юрія Кіндзерського  іконописцями було написано точний список цієї ікони та подаровано у Свято-Покровський кафедральний собор м. Рівне.
    2 липня 2013 р. прихожани собору помітили мироточіння ікони Пресвятої Богородиці, про що повідомили духовенство кафедрального храму. Протягом тижня велося спостереження за цим феноменальним явищем.

  10 липня 2013 р. сформованою, з благословення керуючого єпархією - архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона - комісією у складі: архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона; прот. Сергія Лучаніна, секретаря Рівненського єпархіального управління; прот. В'ячеслава Грицака, Рівненського обласного благочинного; прот. Романа Довбети, старшого священика Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне та прот. Василія Рудніцького, прес-секретаря Рівненської єпархії було засвідчено факт мироточіння образу Пресвятої Богородиці «Одигітрії».
   Слід зазначити, що ікона Божої Матері «Дорогобузька» почала мироточити після того, як до Свято-Покровського собору міста Рівне було привезено мощі  святого,  преподобного Меркурія,  ігумена Бригинського, чудотворця Чернігівського
   Як бачимо Сама Цариця Небесна зраділа перебуванню мощей великого угодника Божого, преподобного Меркурія у Рівному.

  
  Явище мироточення ікон відоме давно. Воно являє собою виділення з образу ікони певної світлої маслянистого виду речовини, яка нагадує миро, що використовується при таїнстві Миропомазання.  Ця рідина зазвичай виточує дивний аромат. Мироточення ікон відрізняються одне від одного за виглядом, кольором і консистенцією утворюваної рідини. Вона може бути густою, тягучою, як смола, або ж нагадувати росу (в останньому випадку мироточення іноді називають «єлеєточенням» або «росоточенням»). Відомі випадки мироточення не тільки оригіналів ікон, але і їхніх копій, літографій, фотографій ікон, фресок, а також металевих ікон.
   Це явище завжди ставало знаменням якої небудь події в історії.
   Повсюдне мироточення ікон в історії нашої землі, як правило, відбувалося в переломні епохи. 
  Мироточення є одночасно і закликом до покаяння, і проявом милості, знаком того, що горній світ до нас близький. Справа в тому, що явище істинного чуда, є наближенням до нас благодаті Божої, яка у людини завжди викликає почуття покаяння, викликає почуття власної недостойності.  На відміну від лжечудес, які можуть викликати зовсім інші почуття.


Джерело: http://www.cerkva.info/uk/news.html
Категорія: церковні новини для прочан | Додав: Ivan (11.07.2013) | Автор: Іван Максимюк E W
Переглядів: 1139 | Теги: мощі святого преподобного Меркурія, мироточіння образу Пресвятої Богоро | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
КАРТА
Друзі сайту
Поділитись!
.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту схвалюється лише за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на нього.© 2012
Дякую, що відвідали нас!