Слава Ісусу Хресту!       Вибачте за незручності, сайт ще на стадії розробки!       Спаси вас Господи Боже!          



ДУХОВНІ СВЯТИНІ УКРАЇНИ
ЧИМ БІЛЬШЕ МИ ВІДКРИВАЄМО І ПІЗНАЄМО СВІТ, ТИМ БІЛЬШЕ МИ ПІЗНАЄМО БОГА!





Меню сайту
Категорії розділу
церковні новини для прочан [27]
Вхід/статистика

          
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2054
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



      
 
Головна » НОВИНИ » церковні події » церковні новини для прочан

НАЙВАЖЛИВІША ХРИСТИЯНСЬКА РЕЛІКВІЯ у ЛЬВОВІ

Вперше в Україну привезуть велику святиню світу – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа.

     З 30 січня до 15 лютого 2015 року у Львові виставлена до почитання унікальна реліквія – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа (Плат Вероніки).  Реліквія перебуває в особистій захристії Папи Франциска і востаннє вивозилась з Ватикану 100 років тому.
    На прохання Митрополита Львівського Високопреосвященнішого владики Ігоря, за благословенням Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава, Святіший Вселенський Архиєрей Папа Франциск дає для молитовного почитання в Україні оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа.
    Святиня прибуде до України і буде виставлена в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові з 30 січня по 15 лютого 2015 року. Впродовж двох тижнів вірні матимуть можливість діткнутися святині світового значення, помолитися перед нею.  

     «Ще задовго до подій, які сьогодні відбуваються в нашій державі, Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський, звертався до Святішого Отця із проханням вітати таку реліквію світового значення в Україні, – розповідає адміністратор Архикатедрального собору Святого Юра, митрофорний протоієрей Роман Кравчик. – Проте, Боже провидіння було іншим. Святіший Отець задовольнив наше прохання саме в цей час, коли ми потребуємо найбільшої видимої підтримки Божої»

  Храм відчинений для вірних з 7:00 до 23:00. Умови виставлення оригіналу Нерукотворного образу вимагають посилену охорону. Відповідно, хто збирається відвідати Архикатедральний собор Юра, в часи виставлення святині, не брати із собою жодних зайвих предметів, великих валіз чи будь-чого, що могло б зашкодити безпеці людей і реліквії. Суворо забороняється у храмі фотографувати реліквію, знімати на камери чи в будь-який інший спосіб фіксувати Нерукотворний образ. Першочергово матимуть можливість швидкого доступу до почитання: важкохворі, люди з особливими потребами, діти в супроводі батьків, учасники АТО та їхні сім’ї.

Довідка:  Свята Вероніка, в християнських переказах благочестива юдейка, яка супроводжувала Христа на його шляху на Голгофу і дала йому, котрий знемагав під вагою хреста, якого ніс на плечах, лляну хустку, щоб він міг витерти з обличчя кров і піт. Лик Ісуса закарбувався на хустці. «Хустка Вероніки», що вважається справжньою, зберігається в соборі св. Петра в Римі. Існує низка переказів, покликаних надати образу св. Вероніки історичні риси. За однією з легенд, згодом вона проповідувала християнство на півдні Галлії. В інших легендах її називають грецькою царівною або ототожнюють з Мартою, сестрою Лазаря. В Італії існувала легенда, згідно з якою вона зцілила імператора Тіберія за допомогою своєї хустки з нерукотворним образом Спасителя. Припускають, що ім'я Вероніки являє собою спотворене лат. vera icon («справжній образ») - так називали «хустку Вероніки», відрізняючи її від інших образів Христа. Вперше розповідь про св. Вероніку з'являється в апокрифічних Діяннях Пилата, що відносяться до IV або V ст. Милосердний вчинок Вероніки згадується під час шостої стації на Хресній дорозі.

                          Деталі  тут:    =ПРОЩА ДО СВЯТИНІ=



Джерело: http://www.odnoklassniki.ru/dukhovni.svytuni.ukraine
Категорія: церковні новини для прочан | Додав: Ivan (27.01.2015) | Автор: Іван Максимюк E W
Переглядів: 1267 | Коментарі: 4 | Теги: оригінал Нерукотворного образу Ісус, Собор Святого Юра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 Ivan  
0

3 Ivan  
0
"Бог не просто привертає до нас своє обличчя. Він дає нам його поцілувати",
- Глава УГКЦ

Тисяча людей сьогодні, 30 січня, прийшли до львівського собору св. Юра вшанувати одну з найдавніший християнських святинь – Нерукотворний образ Христа. В Україну реліквія потрапила з Ватикану. Появу святині у Львові представники УГКЦ трактують, як символічний акт підтримки Святим Престолом нашої держави у складний для неї час і важливим знаком надії.

Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, у співслужінні з владиками Синоду УГКЦ відслужив Вечірню в архикатедральному соборі Святого Юра, після якої відкрив для привселюдного почитання Нерукотворний образ Ісуса Христа.

На початку богослужіння Першоієрарх Церкви наголосив на тому, що сьогодні українцям випала унікальна можливість – «побачити Боже обличчя»,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ. За його словами, Нерукотворний образ Ісуса Христа Ісуса - унікальна реліквія часів земного життя Спасителя: «Ісус Христос взяв особисто в руки цей обрус і притулив до свого обличчя. Тому він називається нерукотворним. Цим обрусом він зцілив Ефеського царя від прокази».

«Ми так шукаємо цими днями Божого лиця! І бачимо, що Бог не просто привертає до нас своє обличчя. Він дає нам його поцілувати», - додав він.

На переконання Глави УГКЦ, ця подія є незбагненним Божим промислом. Адже в «ці історичній хвилі сяюче на нас Боже обличчя нам об’являється». «Знаком великого благословення і підтримки Божої є той факт, що сьогодні, уперше за сто років, з Апостольської столиці із базиліки Святого Петра, прибув до нас цей Нерукотворний образ Христа. Дякуємо сьогодні нашому Богові-Отцеві за Його любов до нашого народу і Спасителеві - Ісусові Христові, який, сьогодні діянням Духа Святого, робить своє обличчя для нас доступним», - додав проповідник.

Наприкінці Очільник Церкви від імені УГКЦ склав подяку Святішому Отцеві Францискові за його благословення, щоб ця реліквія прибула до України: «Це ще один жест папської підтримки, солідарності та благословення для нашого народу. Разом з тим, це є великий знак надії. Тому приступаймо до цього образу та молімося».

Він також закликав усіх тих, хто приходить, щоб поклонитися до образу, «стати ангелами - охоронцями, які вдень і ніч моляться за українське військо». «Молімося за тих, хто постраждав і лишився без дому, за поранених і тих, хто в полоні, хто вмирає з голоду і холоду, бо їм не дано сьогодні тої ласки, яку сьогодні ми з вами маємо в цьому храм. Закликаю усю нашу Церкву до неустанної молитви за Україну!», - завершив Глава і Отець УГКЦ.



2 Ivan  
0
У Ватикані показали що саме везуть до Львова
Представники Посольства України при Святому Престолі розповіли та показали, як відбувався процес транспортування Нерукотворного образу Ісуса Христа і як виглядає сама реліквія.Перед тим, як вирушити до України реліквія «пройшла» шляхом транспортування через зали Апостольського палацу – Залу Реджіа та відому на весь світ Сікстинську капелу, де відбувається Конклав – зібрання кардиналів для обрання Понтифіка. Святиню встановили у величезний ящик синього кольору, який під наглядом охорони та священнослужителів вивезли із території Ватикану.
За словами помічника Понтифіка, Скарбника Апостольського Храму Павела Бенедіка, який особисто супроводжував реліквію до Львова, Спас Нерукотворний – це найдавніша християнська реліквія, яка зберігається у Ватикані (V ст.).
З огляду на свій вік образ постійно перебуває у закритому приміщенні й демонструється широкому загалу виключно під час спеціальних оказій та на короткий період. Східну Європу реліквія відвідує вперше в історії. Ми щиро віримо, що Спас Нерукотворний принесе в Україну такий потрібний всім мир», - сказав П.Бенедік.
Святиня прибула до Львова 30 січня й вже цього ж дня о 18.00 Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звершить Богослужіння, після якого буде відкрито доступ до привселюдного почитання нерукотворного образу.

1 Ivan  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
КАРТА
Друзі сайту
Поділитись!
.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту схвалюється лише за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на нього.© 2012
Дякую, що відвідали нас!