Слава Ісусу Хресту!       Вибачте за незручності, сайт ще на стадії розробки!       Спаси вас Господи Боже!          



ДУХОВНІ СВЯТИНІ УКРАЇНИ
ЧИМ БІЛЬШЕ МИ ВІДКРИВАЄМО І ПІЗНАЄМО СВІТ, ТИМ БІЛЬШЕ МИ ПІЗНАЄМО БОГА!





Меню сайту
Категорії розділу
церковні новини для прочан [27]
Вхід/статистика

          
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2054
Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0



      
 
Головна » НОВИНИ » церковні події » церковні новини для прочан

Шанована ікона з мощами св. вел.муч. Варвари вже в Маяках!







   

  У храмі покрови Пресвятої Богородиці с.Маяки (Княгинінок) перебуває ця шанована ікона з частицею мощей нетлінних святої великомучениці Варвари!



 



17 грудня порядок  богослужінь такий: .............     .........



Літія. Благословення п`яти хлібів, та дарів.  Утреня (Ранкова). Винесення святої ікони з мощами для поклоніння, та обнесення навколо храму.  Божественна літургія (сповідь, причастя). Єлеєпомазання.  Акафісти.












Свята Варвара жила в ІІІ ст. у фінікійському місті Іліополі. Після смерті матері її вихову вав батько Діоскор, який був багатим і високородним городянином, переконаним язичником. Познайомившись із християнами, Варвара згодом прийняла святе Хрещення. Не зламали її ні знущання батька, ні тортури управителя Мартіана. Зважаючи на непохитність і те, що й інші почали наслідувати її християнську дорогу, Варвару вирішили жорстоко стратити. У 306 р. св. Варварі та її послідовниці Юліанії було відсічено спочатку груди а потім голови. Діоскор та Мартіан загинули того ж дня від блискавки...

Після утвердження Християнства в Римській імперії мощі Варвари вшановувалися в місті, де вона постраждала, а потім були перенесені до Константинополя. Згідно з літописними свідченнями в 1108 році мощі святої великомучениці перенесла у Київ візантійська царівна Варвара – дружина великого Київського князя Святополка ІІ Михаїла, та встановила у збудованому ним Михайлівському Золотоверхому соборі, і стали тоді вони великою святинею Руси.       У цьому храмі вони перебували понад 800 літ – до часу закриття і зруйнування більшовиками. З 1961 р. мощі угодниці перебувають у Свято Володимирському патріаршому кафедраль ному соборі Києва.






 


Джерело: http://hram-pokrovu.at.ua/
Категорія: церковні новини для прочан | Додав: Ivan (16.12.2012) | Автор: Іван Максимюк E W
Переглядів: 1305 | Коментарі: 1 | Теги: Божественна літургія, мощі Варвари | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Ivan  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
КАРТА
Друзі сайту
Поділитись!
.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту схвалюється лише за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на нього.© 2012
Дякую, що відвідали нас!